Viking Loton päävoitto ja tuplaus Onnennumerolla

Viking Loton päävoitto ja tuplaus Onnennumerolla

Viking Lotossa voitat todennäköisemmin kuin lotossa.
Viking Lottoa pelataan kahdeksassa maassa, mutta niiden kesken vain päävoittopotti eli ensimmäinen voittoluokka on yhteinen. Muut voittoluokat ovat maakohtaisia, joten jokainen maa saa itse päättää niiden voitonjaosta. Viking Loton päävoiton osuminen kohdallesi on paljon todennäköisempää kuin Eurojackpotissa ja jonkin verran todennäköisempää kuin lotossa. Suurin Suomeen tullut Viking Loton potti kautta aikojen on 7,8 miljoonaa euroa. Onnennumero voi tuoda sinulle lisämiljoonia tai tuplata voittosi.

Monikansallisessa miljoonapelissä Viking Lotossa ovat Suomen lisäksi mukana Norja, Tanska, Ruotsi, Islanti, Viro, Latvia ja Liettua. Ideana on yrittää veikata oikein kuusi numeroa väliltä 1-48. Arvonta suoritetaan keskiviikkoisin, ja yksi rivi maksaa 0,80 euroa. Suomessa Viking Lottoa pyörittää Veikkaus. Viking Lottoa on pelattu jo vuodesta 1993 lähtien.

Arvonnassa arvotaan kuusi voittonumeroa ja kaksi lisänumeroa sekä niin sanottu Onnennumero. Jos se osuu päävoittoriville, pottiin tulee jopa miljoonien lisäys. Lisäksi Onnennumero voi tuplata muiden voittoluokkien voittosummat. Tuplaukseen osallistuminen käy maksamalla 0,20 euroa lisää per rivi.

Viking Loton suurin voitto 15 400 000 €

Viking Lotossa ainoastaan päävoittopotti on kaikille yhteinen, ja sen voittaja voi siis olla mistä tahansa osallistujamaasta. Jos kierroksella ei löydy yhtään täysosumaa, pääpotti siirtyy kokonaisuudessaan seuraavalle kierrokselle.

Viking Loton päävoiton todennäköisyys on noin 1:12,3 miljoonaa. Täysosuma on siis huomattavasti ”helpompaa” saada kuin toisessa Suomessa pelattavassa kansainvälisessä rahapelissä Eurojackpotissa, jonka vastaava lukema on 1:1,95 miljoonaa. Lotossakin todennäköisyys on hieman pienempi kuin Viking Lotossa.

Suurin Viking Lotossa saatu päävoitto on 15,4 miljoonaa euroa vuodelta 2013. Sen nappasi norjalainen pelaaja. Norjalaiset pelaavat Viking Lottoa enemmän kuin mikään muu osallistujamaa, ja vuonna 2014 maahan osui 34 päävoittoa. Suomalaiset ovat Viking Loton pelaamisaktiivisuudessa kolmosina ja saivat samana vuonna päävoittoja kaiken kaikkiaan 12 kappaletta.

Isoimmat Suomeen osuneet Viking Loton pääpotit ovat 7,8 miljoonaa euroa Helsinkiin vuonna 2012, 7,5 miljoonaa euroa Suomussalmelle vuonna 2014 ja 4,6 miljoonaa euroa Lahteen vuonna 2010.

Onnennumero ja tuplausominaisuus

Ennen varsinaisen voittorivin arvontaa arvotaan Onnennumero kaikkien 48 pallon joukosta. Sitten Onnennumero palautetaan muiden pallojen joukkoon ja suoritetaan normaali arvonta, kuusi voittonumeroa ja kaksi lisänumeroa.

Viking Loton Onnennumeron osuessa arvotulle riville on mahdollista voittaa satojatuhansia tai jopa miljoonia euroja lisärahaa päävoiton päälle. Tämä ei edellytä mitään erityistoimenpiteitä pelaajilta, vaan kaikki ovat automaattisesti mukana lisäosuuden arvonnassa. Viking Lotto -maista ainoastaan Ruotsi on tämän lisäpotin ulkopuolella.

Onnennumero toimii lisäksi muissa voittoluokissa tuplaajana samaan tapaan kuin lotossa ja siihen liittyvässä jokerissakin. Tämä valinnainen lisäominaisuus otettiin Viking Lotossa käyttöön vuonna 2015. Tuplaus maksaa 0,20 euroa per rivi.

Alemmissa voittoluokissa esimerkiksi 5 + 1 lisänumero oikein voittaa keskimäärin 30 000 euroa ja tuplattuna 60 000 euroa. 5 oikein tuo keskimäärin 1000 euroa ja tuplattuna noin 2000 euroa.

Jos miljoonavoitot kiinnostavat etkä jaksa odotella viikkoarvontaa, kokeile nettikasinoiden jackpot-pelejä vaikkapa Slotsmillionilla.

Tilaa, saat 585 ILMAISKIERROSTA!

Hae tervetulokierrokset sähköpostistasi!