Viking Loton todennäköisyys

Viking Loton voiton todennäköisyys

Viking Lotto ja todennäköisyydet

  • Millaiset mahdollisuudet on voittaa?
  • Kannattaako lottoaminen?
  • Missä arvonta sijaitsee?
  • Onko voitto todennäköistä Suomessa?

Lottoaminen on yhdessä mielessä uhkapelien aatelia – siinä pelataan pienillä todennäköisyyksillä mutta valtavilla voitoilla. Viking Lotto on yksi pohjoismaitten perinteikkäimpiä tapoja pitää hauskaa uhkapelaamisen parissa. Kuinka todennäköistä on saada lottovoitto Viking Lotossa ja paljonko siinä ollaan historiassa oikein voitettu?

Viking Loton voitot

Ajatuksena Viking Lotto on hyvin yksinkertainen. Siinä yritetään arvata oikein numeroita 1 ja 48 väliltä. Onnekkaat suomalaiset, virolaiset, ruotsalaiset, norjalaiset, tanskalaiset ja islantilaiset jotka onnistuvat arvaamaan tarpeeksi numeroita oikein saavat voittoja.

Suomen suurimmat voitot Viking Loton historiassa ovat olleet seuraavat:

7,8 miljoonan euron potti Helsinkiin vuonna 2012
7,5 miljoonan euron potti Suomussalmeen vuonna 2014
ja 4,6 miljoonan euron potti Lahteen vuonna 2010

Miljoonavoittoja on lähtenyt myös Espooseen, Porvooseen, Pohjois-Savoon, Hyvinkäälle ja Liperiin.

Viking Loton voittojen todennäköisyydet

Viking Lotosta löytyy yhteensä viisi varsinaista voittoluokkaa. Päävoitto napsahtaa, jos onnistut arvaamaan kaikki 6 numeroa oikein. Lisäksi pelistä löytyy viisi lisävoittoluokkaa.

Ensimmäinen voittoluokka: 6 numeroa oikein
Voiton todennäköisyys: 0,00000815%
Toinen voittoluokka: 5+1 lisänumero oikein
Voiton todennäköisyys: 0,00009779%
Kolmas voittoluokka: 5 numeroa oikein
Voiton todennäköisyys: 0,00195575%
Neljäs voittoluokka: 4 numeroa oikein
Voiton todennäköisyys: 0,10524375%
Viides voittoluokka: 3 numeroa oikein
Voiton todennäköisyys: 1,87100009%

Mahdollisuus voittaa jotain Viking Lotossa ilman lisänumeroita on siis noin 1,98% – toki kertoimetkin ovat kovat vastapainoksi.

Ylimääräiset voittoluokat:

Ensimmäinen lisävoittoluokka: 4+2 lisänumeroa oikein
Toinen lisävoittoluokka: 4+1 lisänumero oikein
Kolmas lisävoittoluokka: 3+2 lisänumeroa oikein
Neljäs lisävoittoluokka: 3+1 lisänumero oikein
Viides lisävoittoluokka: 2+2 lisänumeroa oikein

Viking Lotossa päävoiton mahdollisuus on huomattavasti suurempi kuin perinteisessä lotossa. Päävoiton mahdollisuus on 1 : 12 271 512, verrattuna loton 1 : 15 380 937 suhteeseen. Tämä ei tietysti ole mikään päätähuimaava todennäköisyys, mutta miljoonapotti on silti lähempänä!

Slottipelit vastaan lottoaminen – kumpi kannattaa?

Slottipelaamisessa on parempi palautusprosentti kuin lottoamisessa, mutta myös jättipottien mahdollisuus on pienempi. Siinä missä joidenkin slottien palautusprosentti
hipoo 98 prosenttia, Veikkaus maksaa takaisin lottopeleistään keskimäärin noin 40 prosenttia. Rikastuminen ei ole hirvittävän todennäköisät kummallakaan tyylillä, mutta slottien voidaan sanoa olevan varmempi tie onneen!

Slottien palautusprosentit ovat yleensä pienemmät jackpot-slotteissa, eli peleissä joissa on mahdollista voittaa suuria jättipotteja. Voidaan kuitenkin varmuudella sanoa, että mistä tahansa lisensoiduilla pelattavista sloteista jää todennäköisemmin voitolle kuin lottoamalla. Myös miljoonapottien metsästystä voi harrastaa sellaisissa peleissä kuin Mega Fortune ja Mega Moolah, joista on suomeenkin irronnut yli 15 miljoonan voitto.

Voit kokeilla jackpot-slotteja ja jättipottien metsästystä esimerkiksi Energy Casinolla, joka löytyy lottopelien tapaan suomeksi.


Juuri nyt saat 100 ilmaista KIERROSTA ilman talletusta!