Osa Veikkauksen voittotarinoista hyllylle

Veikkauksen voittotarinat laittomia?

Sääntöjen ja lakien luvatussa maassa, eli ihan täällä meidän koti-Suomessa pohditaan nyt oikeasti että ovatko Veikkauksen voittotarinat lain vastaisia. Jep, oikein luit.

Poliisihallituksen arpajaishallinnon ylitarkastaja Jarkko Mikkola kertoi Iltalehden uutisessa että nämä kyseiset voittotarinat liikkuvat rahapelien markkinointia säätelevät lain rajoilla etenekin kun niissä esitetään rahapelaaminen ratkaisuna taloudellisiin ongelmiin.

Euroopan komissio on omissa päätöksissään puolestaan linjannut, että kyseiset voittotarinat tulisi tuoda esille enemminkin viihdetuotteena eikä talouden korjausmenetelmänä. No jos sitä rahaa sattuu kasinopeleissä, esimerkiksi progressiivisen jättipottipelin avulla voittamaan, niin kaikki sen tietää että taloudellisesti se tulee mitä todennäköisimmin pelaajan elämään vaikuttamaan.

eurojackpotKotimainen pelimonopoli Veikkaus reagoi tähän asiaan todella nopeasti ja se onkin päättänyt lopettaa punaisten pelien voittajien haastatteluiden julkaisemisen. Näihin peleihin kuuluvat mm. erilaiset nettiarvat, eBingo ja muut ns. nopeat pelit. Hämmästyttävää on se tieto, että nk. Vihreiden pelien, eli Loton, Eurojackpotin, raaputusarpojen ja muiden hitaampirytmisten pelien voittajien haastatteluita aiotaan jatkossakin julkaista.

Sinänsä kummallista, sillä samanlaisia voittojahan sieltäkin tulee pelaajille. Ainakin toistaiseksi Veikkauksen sivuilla on edelleen reilut 170 kappaletta näitä voittotarinoita, joissa melkoisen yksityiskohtaisesti kerrotaan mitä peliä on pelattu ja paljonko pelillä on voitettu. Taloudelliseen tilanteeseen nämäkin voitot ovat tuoneet taatusti helpotusta. Rahan ei sanota tuovan onnea, mutta kyllähän se jokaisen tilannetta helpottaa melkoisesti, oli kyse sitten pienestä tai hieman isommasta potista.

Lotossa muuten jaettiin lauantai-iltana jälleen 2,7 miljoonaa suomalaisille pelaajille päävoiton merkeissä. Tällä kertaa potti jakautui viidelle pelaajalle ja pelaajat saivat kukin n. 540 000 euroa. Näistäkin rahoista riittää varmasti tarinointia vielä pitkään. Lämmittäähän tuo ainakin loppuvuotta kummasti.

Tilaa, saat 585 ILMAISKIERROSTA!

Hae tervetulokierrokset sähköpostistasi!