Tasa-arvoa slotteihin – mitä Minna Canth sanoisi Twerkistä tai Skandinavian Babesista?

19.03.2017
| Uutiset
Gamble Generation

Liput hilataan 19. maaliskuuta salkoon Minna Canthin ja tasa-arvon kunniaksi.

Kirjailija, toimittaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Minna Canth oli elinaikanaan 1844-1897 merkittävä mielipidevaikuttaja, jota pidettiin suorastaan radikaalina omana aikanaan.

Canthin nuoruudessa tyttöjä varjeltiin liialliselta tiedonsaannilta, sillä naisväen uskottiin sairastuvan hermoheikkouteen, jos heiltä vaadittaisiin pitkiä koulupäiviä ja heille asetettaisiin suuria vaatimuksia.

Niinpä puolet tyttöjen viikkotunneista omistettiin käsitöiden tekemiselle. Myöhemmällä urallaan Canth yritti parantaa tyttöjen koulutusmahdollisuuksia ja ajaa yhteiskuntaa tasa-arvoisempaan suuntaan. Naisissa kun oli Canthin mielestä ainesta paljon muuhunkin kuin avioliittoon ja käsitöihin.

Tasa-arvoisia slotteja – onko niitä?

Ensimmäiset hedelmäpelit näkivät päivänvalon Minna Canthin elämän ehtoopuolella. Mitähän Canth tuumaisi nykymaailman nettikasinoiden tarjonnasta?

Beer Fest -nettiraaputusarpa - Gamble Generation

Kolikkopelejä on tuhansia, mutta tasa-arvo on pelimaailmasta Canthin ja meidän muiden harmiksi usein kaukana. Pelien hahmoista löytyy nimittäin vahvoja ja rohkeita sankarimiehiä (Steam Tower), pelottomia merirosvomiehiä (Blackbeard’s Gold), huumorimiehiä (Taco Brothers), ryyppääviä miehiä (Beer Fest -nettiraaputusarpa) ja naisensa alati pulasta pelastavia miehiä (Prissy Princess).

Vaan missä ovat tavalliset tassukat, virkamiehet ja vanhukset?

Prinsessoja ja paljasta pintaa

Vain harvassa kolikkopelissä naishahmo on aktiivinen sankari. Prissy Princess -slotissa miessankarit kisaavat prinsessan kädestä ja Steam Towerissa miehen on tehtävä, mitä miehen on tehtävä, eli pelastettava prinsessa pulasta.

Prissy Pricess -kolikkopeli - Gamble Generation

Eivätkö pelintekijät ole vielä oivaltaneet, että moderni prinsessa on varsin kykeneväinen pelastamaan itse itsensä?

Kukapa ei olisi törmännyt kolikkopeleihin, joissa naishahmojen tehtävänä on olla pelkkiä kauniita seksiobjekteja. Vain kauniit ja nuoret kelpaavat – ruma ja lihava tantta ei käy koristeeksi edes vaatteet päällä, saati sitten ilman. Endorphinan kolikkopeli Twerk tarjoilee naisten ahtereita koko näytön täydeltä ja kaikkihan me tiedämme Skandinavian Babesin – joskin tästä pelistä löytyy tietysti myös miehinen versio, Skandinavian Hunks.

Thunderkickin Babushkas tarjoilee puolestaan maatuskoita, joiden sisällä on tietysti pieniä maatuskoita. Miten jännittävää. Ikävä kyllä Nypyköiden Lastenlaulu ei ole slotin taustamusiikkina: ”Venäjänmaa toi lapsilleen vanhoja mummoja, ja niiden sisällä on uusia mummojaaaaaaaa…” Lisääntykää, naiset, lisääntykää!

Maatuskojen maailmaan pääset mm. Rizkillä.

Hell’s Grannies – tätä lisää!

Millaisia sitten olisivat tasa-arvoiset slotit? Sellaisia, jossa ainaisten nuorten ja valkoisten hunksien ja barbien sijasta ruma tai läski voisi olla sankari. Sellaisia, joissa kukkahattutäti tai pultsari voisi yhtä lailla pelastaa maailman – täysin ilman Teräsmiehen tai muiden supersankarien apua.

Hell's Grannies -kolikkopeli - Gamble Generation

Microgamingin Hell’s Grannies on piristävä poikkeus pelimaailmassa. Tämän slotin muoreille ei nimittäin ryttyillä ja kerrankin mummoilla on kunnolla munaa huumoria unohtamatta. Knit Fast. Die warm!

”Kaikki naiset älkööt tehkö käsitöitä!” Canth kirjoitti 26.4.1884 Lucina Hagmanille, mutta hän ei ollutkaan tavannut helvetin mummoja.

Hell’s Granniesiä pääset pelaamaan mm. Cashmiolla.

Nainen sankarina

Minna Canthin luona naiset pelasivat skruuvia

Dragon’s Myth -slotissa rämäpäinen viikinkityttö lahtaa lohikäärmeitä. Tasapuolisuuden nimissä viikingin tulisi luonnollisesti pelastaa myös prinssi pulasta, mutta sellaista ei näy pelissä mailla halmeilla ja mihinpä tämä nainen sellaista tarvitsisi.

Minna Canthin luona naiset saattoivat pelata korttipeli skruuvia ja vaihtaa pelin tuoksinassa ajatuksiaan silloisen maailman menosta.

Kuten Minna Canth aikoinaan tokaisi: “Elämä on taistelua, ihanaa taistelua” – siispä taistelemme kohti tasa-arvoisempia slotteja. Vielä jonain päivänä hittislotissa rollaattorimummo pelastaa vaarin – ja vähintään puoli vanhustenkotia…