Suomalaisten suosimat rahapelit: bingo ja keno

01.02.2017
| Uutiset
Gamble Generation

Lottopelien lisäksi suomalaisille rakkaimmat rahapelit ovat keno ja bingo, mutta miksi?

Veikkaus järjestää kenoarvonnan päivittäin, ja bingoa pelataan paikallisesti ympäri maan. Sekä kenoa että bingoa voi pelata myös netin pelisivustoilla. Rahapelien pelaaminen netissä onnistuu helposti missä ja milloin tahansa, ja pelien palautusprosentit ovat huomattavasti korkeammat kuin kotimaisissa versioissa. Netin bingossa ja kenossa saatat napata jopa miljoonavoiton.

Rahapeli bingon juuret juontavat 1500-luvun Italiaan, mistä se levisi 1700-luvulla Ranskaan ja sittemmin Yhdysvaltoihin sekä muualle maailmaan. Suomeen bingo rantautui Ruotsista 1960-luvun lopulla. Nykyisin bingopelisessioita järjestävät muun muassa urheiluseurat ja muut yleishyödylliset yhdistykset eri paikkakunnilla kautta Suomen.

Bingo kuuluu rahapelinä arpajaislain piiriin ja peliviranomaisten valvontaan. Suomessa bingopalkintoina arvotaan lähinnä lahjakortteja, elintarvikkeita ja kodin elektroniikkaa, koska rahan jakaminen on kiellettyä.
 

Rahapelit: Raha-, matka- ja tuotepalkintoja nettibingosta

Bingo on yksi helpoimmista ja hauskimmista rahapeleistä. Ideana on arpoa numeroita väliltä 1-75 tai 1-90. Pelaajilla on pelikortit, joissa on tietty määrä ruudukkoja. Voitto napsahtaa silloin, kun arvotuista numeroista osuu oman kortin ruudukolle oikein vaaka-, pysty- tai kulmasta kulmaan -rivi.

Nettibingo on rahapeli, jossa voit voittaa parhaimmillaan jopa kymmenien tai satojen tuhansien jättipotteja. Rahavoittojen lisäksi nettibingossa voidaan jakaa tuote- ja matkapalkintoja. Turvallisissa ja luotettavissa pelisivustoissa riittää valinnanvaraa, ja niiden jäseneksi liittyminen ja rahan tallettaminen sujuvat käden käänteessä. Aluksi tosin ehkä kannattaa kokeilla pelaamista ilman rahaa, jotta systeemi tulee tutuksi.

Nettibingo ei ole pelkästään rahapeli, vaan myös sosiaalista toimintaa ja vuorovaikutusta pelikavereiden kesken. Chattailu pelin lomassa piristää kummasti. Jutustelu ei ole kuitenkaan pakollista, vaan halutessasi voit sulkea sen pois ja keskittyä pelkästään pelaamiseen.

Ennen nettipelimahdollisuutta bingoa pidettiin seniorikansalaisten rahapelinä, mutta nykyään nettibingo vetää puoleensa nuorempia rahapelaajia. Keskimäärin bingoa pelaavat enemmän naiset kuin miehet.
 

Rahapelit: Keno on Suomen toiseksi suosituin

Tiesitkö, että keno kehitettiin noin 3000 vuotta sitten Kiinassa? Silloin yritettiin veikata oikein sanoja eikä numeroita, ja pelin tuotoilla rahoitettiin Kiinan muurin rakentamista.

Tällä hetkellä keno on Suomen toiseksi suosituin rahapeli loton jälkeen. RAY lanseerasi Korttikeno-automaatit vuonna 1988 ja Veikkaus nykymuotoisen kenonsa vuonna 2002. Veikkauksen päivittäin pelattavassa versiossa tehtävänäsi on valita 2-10 numeroa 70 pelinumerosta. Arvonnassa arvotaan 20 numeroa. Mahdollinen voittosi määräytyy pelirivin numeroiden määrän (kenotaso), valitun panoksen ja osumien mukaan. Veikkauksen kenossa suurimmat voitot ovat olleet 1-2 miljoonaa euroa.

Nettirahapelinä voit pelata kenoa lukuisilla luotettavilla pelisivustoilla. Kenosta on netissä valittavanasi useita erilaisia versioita. Erona ja etuna Veikkauksen kenoon verrattuna on muun muassa se, ettei sinun tarvitse tyytyä päivässä yhteen peliin, vaan voit pelata niin monta kertaa kuin haluat. Voit panostaa vapaammin ja isommin kuin kotimaisessa rahapelissä.

Netin kenorahapelistä löydät myös mahtavia progressiivisen jättipotin versioita. Netissä kenopelien palautusprosentit yltävät jopa yli 95:n, kun taas kotimaisen kenon palautusprosentti on alle 60.

Kokeile kenoa ja/tai bingoa vaikkapa verovapaalla, luotettavalla SuperLenny-kasinolla.