Ohjeita, miten tulla miljonääriksi

20.05.2017
| Uutiset
Gamble Generation

Be a Millionaire -päivä: Miten sinustakin tulee miljonääri?

Joka vuosi toukokuun 20. päivä vietetään kansainvälistä Be a Millionaire -päivää. Ihka oikeiksi miljonääreiksi jo yltäneet tuskin lotkauttavat korvaansa moiselle hömpötykselle, joten tarttukaamme me kaikki miljoonavauraudesta unelmoivat tilaisuuteen. Listasimme eri tahojen vinkkejä, miten tulla miljonääriksi. Niille, jotka eivät veny noin ison mittakaavan pitkään rikastumisprojektiin, ehdotamme kevyempää versiota, jolla päästä nauttimaan luksuksesta edes kerran vuodessa.

Maailmassa arvioidaan eri lähteiden mukaan olevan yhteensä 12-16 miljoonaa miljonääriä. Tällaisissa varallisuusvertailuissa valuuttana käytetään yleensä dollaria, joka on tällä hetkellä arvoltaan lähellä euroa (1 USD = noin 0,92 €).
 

Suomessa noin 50 000 miljonääriä ja 580 ökyrikasta

Entäs Suomi sitten? Kaksi vuotta sitten meillä oli miljonäärejä noin 49 200, joten tähän mennessä joukko lienee kasvanut jo 50 000 paikkeille. Mielenkiintoista on se, että miljonäärien määrä on kasvanut vuosikymmenessä noin puolella. Oma lukunsa ovat niin sanotut ultrarikkaat, joita Suomessa on vuoden 2016 tietojen mukaan 580. Jokaisella heistä on omaisuutta yli 30 miljoonan dollarin edestä. Myös ultrarikkaiden joukko on kasvanut nopeasti eli 50 prosentilla 10 vuodessa. Koko maailmassa ultrarikkaita lasketaan olevan 187 000.

Sanaa miljonääri käytti englannin kielessä ensimmäisen kerran Lord Byron vuonna 1816, kun superrikkaat olivat harvassa. Teollisen vallankumouksen vyöryessä eteenpäin miljonäärien joukkoon alkoi nousta muitakin kuin sukupolvelta toiselle siirtyvän vaurauden varassa eläviä ylimystön jäseniä. USA:n ensimmäisenä monimiljonäärinä pidetään saksalaista sukujuurta edustanutta liikemies Jacob Astoria. Hänellä oli kuollessaan vuonna 1884 omaisuutta 20 miljoonan dollarin edestä, minkä on laskettu jo vuoden 2006 tasossa vastanneen yli 110 miljardia dollaria.
 

Haluatko miljonääriksi? Tässä ohjeet

Miten tullaan miljonääriksi? Ikävä kyllä, kertarysäyksellä rikastuminen on erittäin epätodennäköistä. Sinnikäs säästäminen, sijoittaminen ja järkevä rahankäyttö ovat todistetusti varmimmat keinot vaurastumiseen.

Days of the Year -sivusto vinkkaa, että jos haluat miljonääriksi, voit aloittaa seuraamalla menestyksekkäiden urheiluvalmentajien neuvoja. Ensin kuvittelet itsesi elelemään ylellisyyden ympäröimänä, omilla ehdoillasi ja vailla taloudellisia huolia. Ja sitten toimeksi, jotta pääset tavoitteeseesi: hanki ammattitaitoista apua raha-asioidesi hoitamiseen tuottoisasti, etsi lisää tulolähteitä entisten rinnalle, säästä, kuluta vain käyttövarojesi rajoissa ja ennen kaikkea omistaudu täysillä miljonääriksi tulemiselle.

National Day Calendar -sivusto on pitkälti samoilla linjoilla, mutta antaa vielä konkreettisempia ohjeita:
 

  1. Avaa säästötili, varmista optimoitu korko ja pyri yhä suurempiin talletuksiin.
  2. Tarkistuta osakesalkkusi luotettavalla sijoitusammattilaisella.
  3. Järjestä eläkesäästämisesi järkevästi.
  4. Maksa luottokorttivelat pois.
  5. Tarkista rahankäyttötottumuksesi.

 
Hmm. Loogiselta kuulostaa, jopa kronologisesti. Ainakin meikäläisen pitää ensin säästää, jotta ylipäätään saa hankittua edes kapoisen osakesalkun.
 

Suomalaisia tapoja tulla miljonääriksi

Vilkaistaanpa sitten hieman suomalaisempia vinkkejä miljoonaomaisuuden tavoitteluun. Aamulehti listasi pari vuotta sitten ehdotuksia, jotka lienevät yhtä realistisia tai epärealistisia nyt kuin julkaisuajankohtanaankin.

Myy yritys. Esimerkkinä mikäs muu kuin pelifirma Supercell, jonka siirtymisestä japanilaiseen omistukseen puljun nokkamiehet Mikko Kodisoja ja Ilkka Paananen tienasivat noin 170 miljoonaa euroa mieheen. Tuota… Tässä taisi nyt jäädä mainitsematta sellainen pikku yksityiskohta, että ensin pitää hankkia tai luoda yritys ja tehdä siitä miljoonien arvoinen.

Sijoita.
Äveriäimmät suomalaiset omistavat kaikki osuuksia pörssiyhtiöistä. Mutta tämäkään ei ole ihan niin suoraviivaista kuin miltä se kuulostaa. Pitää sijoittaa fiksusti ja nähdä vaivaa markkinoiden ja talouden seurannassa.

Ryhdy suuryrityksen johtajaksi. Fortum tai UPM tai mitä näitä nyt on. Palkat ja muut palkkiot yltävät suomalaisittain kovalle tasolle. Jos tähän tähtäät, aloita nuorella iällä: opiskele vaikka diplomi-insinööriksi sekä verkostoidu, verkostoidu ja verkostoidu!

Ryhdy kansainväliseksi huippu-urheilijaksi. Edellyttää tosin huikeaa lahjakkuutta, kovaa harjoittelua ja jonkin verran onneakin. Lisäksi kehotamme valitsemaan lajin oikein. Kimi tai Teemu – need I say more?

Ryhdy menestyväksi taiteilijaksi/esiintyjäksi. Tjaa, esimerkiksi huippukirjailijoillakin menee kyllä kotimaan markkinoilla tovi jos toinenkin ennen kuin tilillä on jatkuvasti kuusinumeroinen saldo. Musiikin saralla sama juttu, puhumattakaan kuvataiteilijoista. Mutta aina voi yrittää.

Peri isosti. Edellyttää syntymistä esimerkiksi Herliniksi. Ja peri ihmeessä lähisukulaisilta, niin veroa menee vähemmän.

Lottoa. Tosin vaikka tahkoaisit tätä lajia joka viikko vuosikymmeniä, miljoonavoitto menee melko varmasti ohi suun. Todennäköisyys saada seitsemän oikein on nimittäin 1:18 643 560. Liity nettikasinolle, lunasta alkubonukset ja pelaa slotteja, joista voit voittaa jackpotin, niin saatat onnistua hieman “helpommin”.

Haluamme lisätä vielä yhden toimintamallin. Nai miljonääri – mielellään antelias ja ehdottomasti ilman avioehtoa.
 

Tai säästä vähän ja rellestä kerran vuodessa

Huoh. Rankkaa on tuo megarikastuminen. Siksi ehdotammekin kauniiksi lopuksi, että aloitat heti tänään pienimuotoisen säästämisen ensi vuoden Be a Millionaire -päivää varten.

Säästä satanen joka kuukausi, niin sinulla on vuoden kuluttua 1 200 euroa. Kun miljonääripäivä koittaa, rällää hyvällä omallatunnolla koko summa eläen aitoa miljonäärielämää edes 24 tuntia. Tee tästä vuosittainen perinne, ja yllytä kaverisikin mukaan. Ole miljonääri kerran vuodessa.