Allons-y! Kolme peliä aikamatkustuksesta

23.04.2017
| Uutiset
Gamble Generation

Wibbly wobbly, timey wimey – Doctor Who palaa ruutuun…

Doctor Who -tieteissarjan moderni kymmenes kausi alkoi Ylellä vastikään. Jos lasketaan mukaan sarjan kaikki kaudet 60-luvulta alkaen, kyseessä on sarjan 36. esityskausi. Lontoolaisen poliisipuhelinkopin näköisellä Tardis-aikakoneella on siis seikkailtu aikasyövereissä jo yli 40 vuotta.

Vuosikymmenten varrella sarjan päähenkilöä eli Tohtoria on ehtinyt esittää näyttelijä jos toinenkin. Sen mahdollistaa Doctor Who:n keskeinen juonikuvio: Tohtori on ajassa matkustava avaruusolento, joka ei kuole, vaan regeneroi tarvittaessa itselleen uuden ruumiin ja persoonallisuuden. Jippo keksittiin välttämättömyyden pakosta 60-luvulla, kun ensimmäistä Tohtoria näytelleen William Hartnellin terveys alkoi reistailla. Moni TV:n suosikkisarja on kaatunut näyttelijävaihdoksiin, mutta Doctor Who:ssa ne kuuluvat sarjaan olennaisena osana ja varmistavat sen, että sarja uudistuu muutaman vuoden välein.

doctor who -tieteissarjan kymmenes kausi alkaa Suomessa

Tohtorin vaihdos on yleensä ollut faneille jännityksen paikka. Kymmenettä tohtoria esittänyt David Tennant oli hurmannut sarjan fanit niin, että monien mielestä yhdestoista tohtori Matt Smith oli suorastaan mahdottoman haasteen edessä. Toisaalta, Smith otti roolin nopeasti omakseen ja muutaman vuoden kulutta tv-ruutujen edessä vuodatettiin taas kyyneliä, kun Smith antoi paikkansa Tardisissa Peter Capaldille. Uusi Tohtori on Iso-Britannian mediassa aina merkkitapaus ja spekulaatio uuden näyttelijän henkilöllisyydestä käy kerta toisensa jälkeen kuumana.

Nyt Ylellä näytettävä modernin sarjan kymmenes kausi jää Tohtoria numero 12 esittävän Peter Capaldin viimeiseksi. Samalla kausi on myös sarjaa vuodesta 2010 luotsanneen Steven Moffattin viimeinen. Mikä odottaa Tohtoria kumppaneineen tulevaisuudessa ja kuka astuu seuraavaksi Tardisin puikkoihin? Regeneroituuko tohtori vihdoin punapääksi tai peräti naispuoliseksi? Jouluun mennessä se todennäköisesti selviää. Trailerin perusteella tohtori ei taida vieläkään ehtiä eläkkeelle…
 

Kolme slottia aikamatkustuksesta

Sitä voisi kuvitella, että aikamatkustus olisi kolikkopeleissä suosittu aihe, mutta yllättävää kyllä, harva pelitalo on tarttunut aikakoneiden tarjoamiin ilmeisiin mahdollisuuksiin. Maailma on pullollaan antiikin Kreikkaan tai muinaiseen Egyptiin sijoittuvia kolikkopelejä, mutta aikamatkustuksen ympärillä pyöriviä slotteja näkee harvoin. Gamble Generation perkasi parhaat aikamatkustuspelit Slotsmillion Casinon yli 1900 pelin valikoimasta.
 

Time Warp Guardian

Playsonin uutuuspeli julkaistiin huhtikuussa 2017 ja siinä matkustetaan ajan halki futuristisen rannekkeen avulla hieman kuin Doctor Who:ssa seikkaillut kapteeni Jack Harkness aikoinaan. Vempeleen epäluotettavuus on selvästi oikuttelevan Tardiksen luokkaa, sillä on kohtalon – ja slottikeloja pyörittelevän pelaajan – käsissä, mille aikakaudelle pelin sankaritar lopulta joutuu. Matka etenee sekalaisessa järjestyksessä dinosaurusten kansoittamalta jurakaudelta kaukaiseen tulevaisuuteen ja matkan varrelle mahtuu tietenkin vino pino voittoja.

Pelin jippo ovat erilaiset ilmaiskierrokset, joita tipahtelee tasaisen varmasti pelaamisen aikana. Jokaisella pelin aikakaudella on oma ilmaiskierrostoimintonsa. Kierrosten aikana keloille jyvitetään vaihteleva määrä erilaisia wildeja, joten ilmaiskierrosten aikana voittomahdollisuudet lähtevät vahvaan nousuun.

Playsonin mukaan Time Warp Guardianin RTP eli palautusprosentti on 96,44 %.
 

Switch in Time

Jos futuristinen Time Warp Guardian edustaa slottien uusinta ja hienostuneinta kärkeä, Rivalin kehittämä Switch in Time on nostalginen aikahyppy menneisyyteen. Pelin juoni on kuin suoraan Doctor Who -käsikirjoittajien kynästä: viktoriaanisen ajan herrasmies kehittää kirjoituskoneesta aikakoneen ja singahtaa tulevaisuuteen, jossa kovasti kybermiesten oloiset kyborgit ovat terrorisoimassa ihmiskuntaa.

Switch in Timen visuaalinen ilme tuo miellyttävällä tavalla mieleen vanhan hyvän ajan tieteispiirretyt, mutta pelimekaniikassa ei ole mitään vanhanaikaista. Slotista löytyy laajenevia wildeja, ilmaiskierroksia ja muita voittojahtia vauhdittavia erikoistoimintoja. Bonuspelissä kyborgeja pääsee itse mätkimään hengiltä, mikä on oudon tyydyttävää.

Pelin RTP on hieman tavallista alhaisempi 95%, mutta sitä paikkaa mahdollisuus napata kerralla isompiakin voittoja.
 

Miles Bellhouse and His Curious Machine

BetSoft tunnetaan innovatiivisista peleistä, jotka näyttävät ja kuulostavat hyvältä, eikä Miles Bellhouse and His Curious Machine (tästä lähtien MBaHC) tee poikkeusta.

Tässäkin slotissa steampunk-henkisessä kellarissa uurastava keksijä rakentaa hammasrattaista ja vipuvarsista koostuvan aikakoneen, ja sitten Milesiä ja hänen uskollista robottiapuriaan viedään! Punttiin tulee vipinää myös pelaajalla, sillä jokaisella aikakoneen pyöräytyksellä keloille voi ilmestyä moninkertaistajia, wildeja ja salaperäisiä aikavortekseja, jotka pyörittävät niiden ympärillä olevia symboleja paikkoihin, joissa ne takaavat parhaat mahdolliset voitot.

BetSoft on pistänyt pelin kehitykseen kunnolla paukkuja, ja sen kyllä huomaa: MBaHC näyttää ehkä jopa paremmalta kuin paljon uudempi Time Warp Guardian. Toisaalta, niiden visuaalinen ilme on aivan erilainen ja makuasioista ei kuulemma voi kiistellä. Oman suosikkinsa saa selville vain kokeilemalla.

Pelin palautusprosentiksi ilmoitetaan 95,5%.