Eurolotto pähkinänkuoressa – tiesitkö tämän Eurojackpotista?

26.10.2016
| Uutiset
Gamble Generation

Eurojackpotin päävoitto on jopa 90 miljoonaa euroa…

Monikansallinen jättipottipeli Eurojackpot, tuo perjantai-iltoihin kutkuttavaa jännitystä. Eurojackpotin takuupotti yhdelle täysosumalle on 10 miljoonaa euroa ja päävoitto voi nousta jopa 90 miljoonaan euroon. Moni suomalainenkin on jo rikastunut eurolotto Eurojackpotista. Tätä yhteensä 17 maassa pelattavaa lottoa voi pelata Veikkauksen lisäksi myös nettikasinoilla. Oletko jo kokeillut? Tässä on Eurojackpot pähkinänkuoressa…

Jättipottien metsästystä 17 maassa

Lotto on pysynyt suomalaisten suosikkipelinä aina siitä lähtien, kun sitä ryhdyttiin pelaamaan Suomessa vuonna 1970. Lotto ei ole juurikaan muuttunut vuosikymmentä varrella. Valittavissa olevien numeroiden määrää nostettiin vuonna 1980 seitsemään ja pallojen määrä on vaihdellut hieman. Nykyisin Lotossa on 39 palloa.

Loton suosion myötä ei olekaan yllätys, että suomalaiset ovat ottaneet myös suositun euroloton, Eurojackpotin omakseen. Tämä loton kaltainen monikansallinen jättipottipeli tuo lisäjännitystä perjantai-iltoihin kaikkiaan 17 Euroopan maassa.

Eurojackpotia pelataan Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Islannissa, Saksassa, Alankomaissa, Italiassa, Espanjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Sloveniassa, Kroatiassa, Tšekeissä, Unkarissa ja Slovakiassa.

Eurojackpotin ensimmäinen arvonta suoritettiin 23. maaliskuuta 2012, mutta arvonnassa ei löytynyt yhtään täysosumaa. Tähän mennessä kaikkien aikojen suurin Eurojackpotin päävoitto on 15.5.2015 Tšekkiin mennyt tasan 90 miljoonan jättivoitto. Yksi suurimmista voitoista nähtiin 25.3.2016, kun saksalaispelaaja voitti yli 76 miljoonan euron jättipotin.

Suomalaiset Eurojackpot-voitot

Eurojackpot on tehnyt myös monista suomalaispelaajista miljonäärejä.

Eurojackpotin ensimmäinen suomalaisvoittaja saatiin 25. tammikuuta vuonna 2013, kun seinäjokelainen pelaaja nappasi 29,5 miljoonaa euroa. Toinen jättipotti osui Suomeen 27. syyskuuta 2013 teuvalaispelaajan voitettua 21,3 miljoonaa euroa.

Eurojackpotin siihenastisen historian suurin voitto tuli Suomeen 4. huhtikuuta vuonna 2014, kun kymmenen hengen porukka Toijalasta voitti 57,3 miljoonaa euroa. Tämä ennätys rikkoutui 12. syyskuuta vuonna 2014 espoolaisen nettipelaajan voitettua 61,1 miljoonaa euroa.

Helppoa kuin heinänteko

Eurolotto on loton tavoin helppo peli pelata. Yksi Eurojackpotin rivi maksaa 2 euroa.

Eurojackpotin peliaika päättyy perjantaisin klo 20. Veikkaus on ollut mukana pelin järjestelyissä, ja Suomeen luotetaan myös arvonnan järjestäjänä, sillä oikea rivi arvotaan perjantaisin Helsingin Pasilassa. Arvontatulokset julkaistaan netissä noin klo 22.

Eurojackpotissa arvonta tapahtuu kahdessa osassa. Ensin arvotaan viisi päänumeroa luvuista 1–50 ja tämän jälkeen kaksi tähtinumeroa luvuista 1–10.

Voittoluokkia on kaikkiaan 12, ja minimivoiton saa, kun vähintään kaksi päänumeroa ja yksi tähtinumero on oikein tai kun yksi päänumero ja kaksi tähtinumeroa osuu kohdalleen.

Eurojackpotissa päävoiton todennäköisyys on 1:95 344 200. Todennäköisyys saavuttaa mikä tahansa voittava tulos yhdellä pelirivillä on noin 1:26. Vertailun vuoksi mainittakoon, että todennäköisyys sille, että saa Lotossa seitsemän oikein, on puolestaan 1/15 380 937.

Lue lisää myös Eurojackpotin pika-, porukka-, kesto- ja järjestelmäpeleistä.